Ifyllning utav pigment av din kosmetiska tatuering.

När är det dags att fylla på din permanenta make-up?


Ett års koll - När det har gått mellan 6 månader och upp till ett år från det att du gjorde din kosmetiska pigmentering, är det dags att du tittar extra noga i spegeln. Se efter tecken så som blekning, om pigmenteringen ändrat färg, om ett visst parti håller bättre än andra partier, t.ex. på ögonbrynen brukar färgen avta snabbare in mot näsroten, än längst ut. Läpparnas amorbåge har en tendens att blekna snabbare än resten av liplinern. Vid eyelinern brukar den undre eyelinen blekna lite fortare än den övre…och liknande detaljer. Det är bra för dig att checka av sådana här detaljer, så att du lär känna din huds reglering utav pigment. Dessa reflektioner tar jag fasta på när du kommer till mig för att fylla i din pigmentering.

Hudtyp - Alla är vi olika och unika! - och detta gäller också vår hud. Vissa hudtyper tar längre tid på sig att absorbera och reglera pigmentet i huden än andra hudtyper. Detta är naturligtvis en fördel när det gäller permanent make-up, för då håller pigmenteringen också längre. För andra kan det vara tvärt om. Det är detta du ska försöka ha koll på. Lära dig din huds konstitution. Hur den uppför sig. Har du fet hy, torr hud, känslig hud… Har du en hud som "äter upp" din dagliga make-up? Den som du lägger på, på morgonen, foundation, rouge, ögonskugga, och som är borta till eftermiddagen. Eller sitter din make-up hela dagen? Sådana här frågor ska du ställa till dig själv och fundera över när du gör din inspektion framför spegeln.

Hållbarhet - När du lär känna din hudtyp, lär du dig också hur lång tid det ska gå innan du fyller på din permanenta pigmentering. För vissa kan det behövas att man fyller i sin pigmentering varje år för att bibehålla färgen och för andra kan det räcka med vart tredje år. Så därför vill jag att du går och inspekterar dig framför spegeln och ser efter när det är dags för dig att fylla på din permanenta make-up. Och när jag ställer frågan, vilken hudtyp har du? - kanske du inte kan svara exakt på vilken hudtyp du har, -men du kan svara på hur din hud uppför sig dagligdags, och då kan jag svara på vilken hudtyp du har. Bra, val

Sol, vind och vatten - Du måste också ha i beräknande hur du exponerar din pigmentering. Är du en soldyrkare, går du på vattengympa, bastar du mycket, tränar, svettas… använder hudvårdsprodukter som har en bleknande effekt på huden. Alla sådana här faktorer spelar in på hur länge din pigmentering kommer att vara hållbar. Och utifrån dessa aspekter får du ett hum om hur länge din permanenta make-up kommer att hålla.

Så - när du kommer nästa gång till mig för "refill" kommer jag att checka av hur just din hud uppför sig och vi kan lista ut hur ofta eller hur lång tid det ska gå mellan dina "refiller". Så är det

Gå nu till spegeln och begrunda…. Och så hörs vi // sanna

Jag som utför behandlingen heter Susanne Andersson /sanna/ och är Auktoriserad Hudterapeut och Dipl. Kosmetisk Tatuerare. Jag har arbetat med pigmenteringar sedan 1996 och har stor erfarenhet även utav ärrkamouflage. Ett flertal landsting och läkare anlitar mig för pigmentering. Du kan med förtroende vända dig till mig.
Välkommen // sanna