Vårtgårds (areola) rekonstruktion

Efter exempelvis ett bystlyft där snittet har lagt runt vårtgården kan ett ärr kvarstå. Detta ärr går oftast utmärkt att kamouflera genom att tatuera in pigment som är snarlik ens eget vårtgårdsfärg. Resultatet har en hållbarhet på upp till 5 år. Pigmentet bleks successivt bort och oftast behövs en ifyllnad "refill" göras vart annat till vart tredje år för att bibehålla ett likvärdigt resultat år efter år. Ärrets konstellation förändras också genom åren och därför ses det som en bra förutsättning att också kunna ändra pigmentets karaktär när så behövs.


Även hel vårtgård kan konstrueras efter exempelvis brösttransplantation. Jag arbetar med fördel med solfjäderteknik som ger ett så naturligt utseende som möjligt. Även här är det slutliga resultaten mycket goda.


Vid rekonstruktiv pigmentering behövs oftast 2-4 behandlingar för att få ett bra resultat. Detta beror både på hudtypen, ärrvävnadens beskaffenhet och på inre och yttre faktorer. Vi går igenom just dina förutsättningar vid den första konsultationen.


Se mer info Ärr>>>


Boka tid för personlig konsultation!
Konsultationspris: 420 kr


Ett flertal landsting och läkare anlitar mig för pigmentering. Du kan med förtroende vända dig till mig.


Se mig i arbete här>>>


Har du ett missprydande ärr som du skulle vilja kamouflera? Eller har du en tatuering som du skulle behöva "trolla bort"?


Då kan jag hjälpa dig. Det finns två möjligheter att dölja ditt ärr- eller din kroppstatuering:

Kamouflagekräm
Denna kräm stryker du själv på dagligen för att dölja ditt ärr / tatuering. Krämen är vattenfast och färgar inte av sig på kläderna. Du tvättar bort den med hjälp av tvål och vatten. Krämen finns i flera nyanser. Beställ här>>>

Micropigmentering
Här tatueras en hudfärgat pigment in i huden och kamouflerar ditt ärr. Varaktighet 2-5 år. Helt vattenfast. Denna metod går inte att utföra på alla ärr och jag gör en pigmenteringstest när du kommer för konsultation. I de fall där micropigmentering inte fungerar, hjälper jag dig att prova ut rätt färgnyans på kamouflagekräm. I båda fallen kan du ändå få hjälp att kamouflera ditt missprydande ärr / tatuering.


//sanna

Jag som utför behandlingen heter Susanne Andersson /sanna/ och är Auktoriserad Hudterapeut och Dipl. Kosmetisk Tatuerare. Jag har arbetat med pigmenteringar sedan 1996 och har stor erfarenhet även utav ärrkamouflage. Ett flertal landsting och läkare anlitar mig för pigmentering. Du kan med förtroende vända dig till mig.
Välkommen // sanna