Kosmetisk tatuering / Permanent make-up
Har du funderingar kring det här med Kosmetisk tatuering - Permanent make-up?
Då kan du med förtroende vända dig till mig.
Jag är idag anlitat av ett flertal landsting så som Stockholms Läns Landsting, Uppsala, Dalarna, Västmanland, Jönköping, V:a Götaland, Skaraborg, m.m.
Jag samarbetar också med några privata plastikkirurger som behöver hjälp med kamouflage utav ärr efter exempelvis bystoperation och ansiktslyft.
Sannakliniken följer Läkemedelsverket och Socialstyrelsen föreskrifter om tatueringsfärger (förordning 2012:503) och är godkänd av Miljö & Hälsa.
Se mig i arbete här>>> Läs mer om ifyllning här>>>
Alopecia>>> Håravfall>>>
se prislista här>>>
Kosmetisk tatuering-Kosmetisk pigmentering. Jag börjar med att bena upp begreppen - kosmetisk tatuering och kosmetisk pigmentering-. Det är exakt samma sak. Just när man arbetar med området ovanför halsen, i ansiktet, använder vi oss utav en "dermograf" (tatueringsmaskin) som är gjord för detta ändamål. Den är nättare i sin utformning och arbetar inte lika hårt och starkt som den dermograf man använder för tatuering på kroppen. Därför kallas det ofta för pigmentering, för att få den nättare känslan av utförandet, men det är fortfarande en tatuering. Man tillför pigment in i huden via en nål i båda fallen.
Pigment. När det gäller pigmentering i ansiktet, använder vi oss utav färgen som är mineral- och vegetabiliskt baserade. Hållbarheten är c:a 2-5 år. I vissa fall längre, beroende på hur mycket bindemedel, som pigmentet innehåller. Det finns alla tänkbara färger. Allt från vitaste vitt till svart. Du kan få likvärdiga ögonbryn som ditt cendréfärgare hår t.ex. eller light blond om du är mycket ljus, eller brun/svart om du är mycket mörkhårig. Det finns färgen för var och en.
Hållbarhet. Ja, det varierar markant. Först och främst beror det på vilken hudtyp du har. Sedan beror det på i vilken ålder du är. Och sist men inte minst hur du sköter din tatuering. Sol, klor och saltvatten bad, nötning - påfrestar och bleker pigmentet. Och naturligtvis, hur mycket bindemedel det är i pigmentet. I ansiktet får vi inte använda samma mängd av bindemedel som på kroppen. - Och tur är nog det, för då finns det den förnämliga möjligheten att förändra..
Konsultation. När du nu bestämt dig för att göra en permanent make-up, så bokar du en tid för personlig konsultation. Där går vi tillsammans igenom vilken typ av pigmentering du önskar. Vilken form du vill ha och vilken färg du önskar. Det är alltid bra om du tar med dig en bryn, -läpp eller eyeliner penna som du brukar använda. Jag hjälper till och vägleder dig om du känner dig osäker på vad just du skulle passa med för färg eller form. Sedan blandar jag till den färg vi bestämt oss för och ritar upp den på din hud. Här kan du se hur det kommer att se ut, när pigmenteringen är klar. Och sedan är det bara att gå till verket....
Utförandet. Området som ska pigmenteras tvättas av och desinficeras. Jag applicerar en ytbedövande gelé som får verka några minuter. Under tiden plockar jag i ordning pigment, sätter på engångsnålen på dermografen och trär på mig engångshandskar. Nu ritar jag upp en mall efter det vi gick igenom på konsultationen och sedan är det bara att börja. Jag börjat att arbeta mycket ytligt så att bedövningen får en chans att gå in i huden. Efter att ha arbetat igenom området ett varv, bedövar jag på nytt. Du känner - ingenting - möjligtvis att det rispar lite, vibrerar eller kittlas. Dom flesta tycker bara att det känns obehagligt vid ögonen, när man gör eyeliner - det kan tyckas så läskigt nära ögat....(Men det är ingen fara, du får blunda hela tiden.)
Sedan är det färdigt! Välkommen du med! // sanna
Jag som utför behandlingen heter Susanne Andersson /sanna/ och är Auktoriserad Hudterapeut och Dipl. Kosmetisk Tatuerare. Jag har arbetat med pigmenteringar sedan 1996 och har stor erfarenhet även utav ärrkamouflage. Ett flertal landsting och läkare anlitar mig för pigmentering. Du kan med förtroende vända dig till mig.
Välkommen // sanna